21-годишният  Кристиан Екмекчиян, който катастрофира с джип Рейндж Ровър на бул.

...
21-годишният  Кристиан Екмекчиян, който катастрофира с джип Рейндж Ровър на бул.
Коментари Харесай

Водачът на джипа, който се разби с 200 км/ч с 16 нарушения, но не бил “рисков“

21-годишният  Кристиан Екмекчиян, който катастрофира с джип " Рейндж Ровър " на бул. " Руски " през днешния ден, към 3  часа сутринта, има удостоверение за правоуправление от 3 години. За това време той има регистрирани 16 нарушавания. Служителите на " Пътна полиция " са му съставили 5 акта и 11 фиша. 4 от актовете са за непоставен колан, а петият е за породено ПТП, поради неспазване на отдалеченост. Само един от фишовете е за превишена скорост, заяви началникът на " Пътна полиция " в Пловдив Красимир Нешев. Той съобщи, че на база на записаните нарушавания младият лидер не може да бъде бъде подложен в графата " рисков ", защото нарушаванията му фактически са много, само че не са тежки. 
Прочетете още
Наблюдаващият прокурор Борис Михов сервира съболезнования на околните и разяснява, че има формирано досъдебно произвеждане. " Извършват се оптимален размер следствени дейности. Извършен е оглед на мястото на произшествието, разпитани са очевидците, които са подали сигнала на 112, назначени са химически икспертизи. Предстои да се извърши автотехническа експертиза. Иззети са огромен брой материални доказателства ", съобщи представителят на държавното обвиняване. Той съобщи, че скоростта, с която се е движил джипа ще бъде открита с акуратност при автотехническата експертиза. Към момента се счита, че превишената скорост е повода за извънредно тежката злополука, само че следствието към момента е на начален стадий. 

Прокурор Михов отхвърли да посочи дали в колата са открити флакони с божествен газ и разяснява единствено, че има разнообразни материални доказателства. 

От " Пътна полиция " обявиха, че майката на Кристиан е чиновник на бранша, само че " Рейндж Ровъра " не е фамилна благосъстоятелност, а е владеене на софийска компания. Тепърва ще се прецизира каква е връзката сред притежателя на сдружението и починалия юноша. 

Началникът на КАТ разяснява, че в съответния случай работещ светофар не би оказал помощ, защото лидерът макар мократа настилка е карал с несъобразена скорост. 

" Областна дирекция Пловдив не е спряла да реализира надзор на пътя. Всеки ден вършим профилирани интервенции с друга устременост. Имаме апел към младите водачи - да бъдат малко - по рационални. Да знаят, че при една дребна неточност следствията могат да бъдат съдбовни ", съобщи Красимир Нешев. 

Началникът на пожарната Васил Димов заяви, че на мястото на злополуката са били изпратени няколко екипа. Те са подхванали укрепителни дейности на дървото, към което се е бил усукал джипа, само че дървото се е извадило от корена и е затиснало служителя на пожарната. Преди това тежкият автомобил безусловно е отрязал други две дървета. 

" Колегата е в болница, положението му е тежко, само че е постоянен. Предстоят му още интервенции, защото има голям брой фрактури ", разяснява Васил Димов. 

Целият брифинг можете да гледате ТУК!

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР